Kick-box

A kick-box kiváló edzésforma, hogy fizikai és szellemi képességeid olyan szintre fejleszd, amely az élet bármely területén hasznodra válik!

A kick-box története videóban!

A kick-box az 1970-es évek közepe táján alakult ki, elsősorban az Egyesült Államokban és valamivel később Nyugat-Európában. Alapítói az amerikai Mike Anderson és a német Georg Brückner voltak. A kick-box első elnevezése sportkarate, majd all-style sportkarate volt, később egységesen a kick-box elnevezés használata vált elfogadottá.

Az alapítók egyik fő célja az volt, hogy az ütéseket és rúgásokat használó távol-keleti eredetű harcművészetek – a japán eredetű karate, a koreai eredetű taekwondo és a kínai eredetű kungfu, valamint a thaiföldi eredetű muay thai – mozgásanyagát továbbfejlesztve, azokat ötvözve a box technikákkal, egy önálló, deklaráltan verseny-centrikus küzdősportot hozzanak létre. A kick-box nem tagadja a tradicionális gyökereit, de önmagát nem harcművészetként, hanem egy modern küzdősportként határozza meg.

Szabályrendszerek

Point-fighting

Félerejű, kontrollált akciók, a bírók minden vélt, vagy valós találatnál megállítják és értékelik a küzdelmet. Leginkább a víváshoz hasonlít, villámgyors, robbanékony mozdulatok jellemzik. A küzdelem színtere: tatamin. Amatőr versenyeken 3x2 perces menetek vannak.

Point-fighting PDF

Light-contact

Félerejű, kontrollált akciók non-stop rendszerű küzdelemben, ahol a bírók a menetek végén pontoznak. Ez a szabályrendszer un. átmenetet képez a semi –és full contact között.  A küzdelem színtere: tatamin. Amatőr versenyeken 3x2 perces menetek vannak.

Light-contact PDF

Full-contact

Teljes erejű akciók engedélyezettek, a kiütés megengedett, a menetek végén pontoznak a bírók. Az ütéseket és rúgásokat az engedélyezett területekre, engedélyezett technikával teljes erővel lehet bevinni. A küzdelem színtere: ring. Amatőr versenyeken 3x2 perces menetek vannak.

Full-contact PDF

Low-kick

Teljes erejű akciók engedélyezettek, a kiütés megengedett, a menetek végén pontoznak a bírók. Az ütéseket és rúgásokat az engedélyezett területekre, ill. combra is teljes erővel lehet bevinni. A küzdelem színtere: ring. Amatőr versenyeken 3x2 perces menetek vannak.

Low-kick PDF

Wako thai-kickboxing

Low kick jellegű küzdelem, ahol lábfejvédő nélkül küzdenek. A thai boxban is használatos technika is megengedett. Térdel az ellenfél lába, testa vagy feje támadható, akár ugrás közben is. Sípcsonttal támadható a láb bármely része, illetve a test és a fej is találati felület.

Wako thai-kickboxing PDF

Aero-kickbox

Egy rövid edzésgyakorlat, amely aerobik és kick-box technikákat tartalmaz. Mindezt egy tetszőlegesen választott zenére kell bemutatni. A gyakorlat során a mozdulatoknak szinkronban kell lenniük a zene ütemével. Törekedni kell a kreativitásra és egységes megjelenésre.

Aero-kickbox PDF
Kezdő workshop és középhaladó kick-box tanfolyamok!

Kezdő kick-box workshopjaink 2 naposak. Forradalmi ez a változás, de számtalan előnnyel jár mindkét rész felől. Nem is beszélve az edzések mellett megtartott elméleti képzésekről. Ez egy kötetlen beszélgetés az edzéseken tanultakról elméleti síkon.

Akik ebben a rendszerben kezdték el a kick-box tanulását, azok sokkal összeszedettebben és kitartóbban csinálják a munkát, azóta is. Csak pozitív érveket tudunk felsorolni a workshop mellett.

Kezdő kick-box workshopjaink mindig péntek 17.00-20.00 és szombat 8.00-11.00-ig vannak, de csak a meghirdetett időpontban. Középhaladó kick-box edzéseink mindig kedd és csütörtök az időpont 19.30 - 21.00.

Video

Amint befejezted a kezdő kick-box workshop-ot lehetőséged van egyből folytatni a középhaladó kick-box szintet.

A kezdő workshopra kizárólag a jelentkezési határidőig tudsz beiratkozni. Ha ezt lekésted várnod kell a következőig. Hidd el megéri, főleg ha tényleg teljesen nulláról kezdenéd, mert itt alapról indul mindenki!

A középhaladó tanfolyamokra van módod becsatlakozni is, de csak egyéni elbírálás után. Ehhez a szinthez kellenek az alapok. Tökéletes választás a „nagy visszatérőknek”, akik kiváló technikával, de annál rosszabb állóképességgel rendelkeznek. Csapattagként, avagy már elvégeztél egy kezdő kick-box workshop-ot, az edzéseken tudsz jelentkezni a középhaladó kick-box tanfolyamokra.

Védőfelszerelések

A kezdéshez semmilyen beruházás nem kell. A kezdő workshopunkat el tudod végezni védőfelszerelés nélkül is, de itt már lehetőséget adunk, hogy apránként beszerezd. Hiszen a középhaladó szinten már elvárás, hogy rendelkezz az alábbi védőfelszerelésekkel: bandázs, kesztyű, lábfej és lábszárvédő, fogvédő, valamint ugráló kötél.

Válassz kick-box edzéseink és tanfolyamaink közül!
Felnőtt közép -és haladó kick-box edzés +14 év

Kedd és Csütörtök, időpont 19.30 - 21.00. Az edzéseket Sólyom Gábor tartja.

Kívülállóként is csatlakozhatsz, de ehhez előzetes jelentkezés szükséges elérhetőségeink egyikén.

Csapattagként, avagy már elvégeztél egy kezdő kick-box workshop-ot, az edzéseken tudsz jelentkezni a középhaladó kick-box edzésre.

Jelentkezz a 06 70 518 1674 telefonszámon!

 

 

 

Kick-box magánedzés

Magánedzéseket több okleveles edző is tart. Bővebb információért keress minket elérhetőségeinken.