Egy varázslatos olasz nyaralásom során fedeztem fel ezt a csodálatos ínycsiklandó fogást.


A férjemmel nap mint nap ugyanannak a hangulatos kis cukrászdának a teraszán ültünk le kávézni, és a végén még a recept titkát is sikerült kicsikarnom!

Van egy kisváros Olaszországban, ahol néhány évvel ezelőtt eltöltöttünk egy hetet a férjemmel. Minden reggel ugyanabba az apró, napsárga cukrászdába tértünk be - az egész nyaralásunk egy végtelen kávézásnak és édes kísértésnek tűnt. A tulajdonos egy kedves, idősebb úr volt, aki mindig frissen készült sütikkel és pohárkrémekkel kínált meg minket. A legvégén, egy kis noszogatás után elárulta nekem a kókuszos panna cotta titkos receptjét. Most megosztom veletek is.

1. Öntsd a kókusztejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát egy lábasba, majd óvatosan kezd el melegíteni az elegyet. Figyelj arra, hogy ne forrald fel; csupán addig melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik, és az összes hozzávaló szép egységet alkot.

2. Amennyiben nem zselatinfixet alkalmazol, először a zselatinport oldd fel egy kis mennyiségű hideg vízben, majd ezt követően add hozzá a langyos, de nem forró kókuszos alaphoz. Ha zselatinfixet használsz, akkor egyszerűen szórd bele a keverékbe, és alaposan dolgozd el, hogy csomómentes legyen.

3. Oszd el a keveréket négy különböző pohárba vagy formába, majd hagyd, hogy teljesen kihűljön. Ezt követően tedd be a hűtőszekrénybe legalább négy órára, de akár egy egész éjszakára is hagyhatod, hogy igazán jól megdermedjen.

4. A dinnyét vágd fel kis kockákra, majd tálalás előtt helyezd a panna cotta tetejére. Friss mentával díszítsd, hogy még ínycsiklandóbb legyen!

A menta és a kókusz ízeinek varázslatos harmóniája igazán különleges élményt nyújt. Ha frissítő hatást keresel, érdemes egy mentaszörpös öntetet is készíteni, amely még inkább kiemeli az ízeket. Bogyós gyümölcsök, mint például áfonya vagy málna, tökéletes alternatívát nyújtanak a dinnyének, és remekül passzolnak a kókuszos alaphoz, ha éppen azok a kezed ügyében vannak.

Fedezd fel a különleges ízek világát!

Már azt hittem, hogy a meglepetések kora lejárt, de aztán ez a különleges finomság született meg a konyhámban!

A barátnőm úgy véli, hogy ez a sütemény az a varázslatos finomság, ami képes bárkit elbűvölni és a szívébe lopni!

Mindig felidézem a gyerekkori nyarak varázsát, amikor ezt a finomságot készítem.

Szerettem volna lenyűgözni az anyósomat, de a végén mindenki lecsapott a receptre!

Related posts