Húsvét közeledtével különleges hangulat lengte be a Völgy termelői piacát, ahol a sokszínű forgatagban rengeteg ember gyűlt össze. A pavilonok között sétálva friss zöldségek, gyümölcsök és helyi finomságok illata keveredik, miközben a látogatók boldogan v


A vasárnapi rendezvényhez minden adott volt: ragyogó napsütés, számos lelkes kistermelő, és bőséges érdeklődő tömeg. A Szekszárd közelében található Sötétvölgyben megrendezett termelői piac ezúttal is sok látogatót csábított.

A füstölt sonka, szalonna és kolbász most mindent elmond a tavaszi ízekről, ami nem meglepő, hiszen hamarosan itt a húsvét. A Szekszárd közelében rendezett Völgy termelői piac ezúttal is rengeteg látogatót vonzott a friss levegőre és a helyi finomságokra.

Sétálva, autóbuszon, kerékpárral vagy éppen saját autóval érkeztek a termelői piacra.

Mindjárt a bejárat mellett egy elbűvölő nyuszi simogató várta a kis gyerekeket, akik lelkesen siették körül a finom, puha szőrű kis állatkákat. A lurkók örömmel simogatták őket, és a nevetésük betöltötte a levegőt. Volt, aki gyalog érkezett, mások a biciklijüket választották, de a legtöbben autóval vagy busszal tették meg az utat Sötétvölgybe. Péterbencze Eszter, a Völgy piac lelkes szervezője elmondta, hogy most körülbelül hetven árus pakolt ki a standokra. Akadtak új arcok, de a legtöbb árus már visszatérő kistermelő volt, akinek a termékei szívből jöttek. A vásár slágerei ezúttal a házi füstölt sonkák és a húsvéti díszek, játékok voltak, melyek mind a tavasz eljövetelét hirdették.

Kovács Flórián Németkérről érkezett a termelői piacra, ahol büszkén mutatta be saját gazdaságában készült füstölt termékeit. A legnagyobb népszerűségnek a házi sonkája és kolbásza örvendett, de már délelőtt 10 órára elfogyott az összes sonkája. A kilója 4000 forintért kelt el, ahogyan azt tavaly is megszokhatták a vásárlók. Flórián elmondta, hogy minden terméke a hagyományos módszerek alapján készül, ami igazán különlegessé teszi az általa kínált ízeket.

Páti Éva, az Ötvöskónyiból érkező lelkes vállalkozó, igazán figyelemre méltó forgalmat bonyolított le, köszönhetően a különleges málna szörpjeinek. Ezek a szörpök nem csupán a gyümölcs frissességét hordozzák magukban, hanem különféle izgalmas ízesítésekkel is gazdagítva vannak, mint például menta, narancs, levendula, gyömbér és chili. Éva elárulta lapunknak, hogy 2,5 hektáron termesztik a zamatos málnákat, míg a gyógynövényeket helyi kisvállalkozóktól szerzi be, így támogatva a környékbeli gazdaságokat is.

Related posts