Kedvező árú, nyáresti hangulatú, retró ízekkel teli: mennyei, sűrű mártásban készült resztelt máj.

A resztelt máj igazi ínycsiklandó étel, amelyet gazdag, sűrű szaftja tesz még különlegesebbé. Ennek az ételnek megvan a maga titka! Fontos megjegyezni, hogy bár hasonlít a pörkölthöz, mégis vannak lényeges eltérések. Ne felejtsük el, hogy a belsőségek fogyasztása nemcsak gazdaságos, hanem ízletes és tápláló választás is! Érdemes felfedezni ezeket az ízeket!
A magyar konyhában a belsőségeknek elég nagy hagyománya van - a máj, szív, pacal, vér, a tüdő, a zúza, a velő: mind-mind felhasználásra kerülnek (vagy inkább csak kerültek). Az angol konyha egyébként hasonlóan van vele. Az olaszok a pacalt imádják, Párizsban bármelyik bisztróban belefuthatunk egy jól elkészített orjúmirigybe. A kínaiak pedig olyat is simán megesznek minden nap, ami még nekünk is sok lenne. Ugyanakkor egyre kevesebb belsőséget eszünk. Az egyetlen, ami még viszonylag jól tartja a pozícióját, az a máj.
A resztelt máj egy olyan különlegesség, amely sajnos egyre inkább feledésbe merül, pedig elkészítése szinte gyerekjáték, és ha pecsenyekacsa májból készítjük, az ár-érték aránya is kiváló. A fogás neve a német nyelvből ered, és lényegében pirított májat jelent. Néhányan csupán lepirítják, de a többség bőséges hagymát ad hozzá, ami igazán karakteressé varázsolja az ételt. A fűszerek terén a fűszerpaprika és a majoranna szinte elengedhetetlen, de sokan köménnyel is megbolondítják, hogy még izgalmasabb legyen az ízélmény. Nyáron néha paprika vagy paradicsom is kerül bele, de ez már inkább a lecsós változat. A máj szaftos textúráját leginkább a hagyma biztosítja, de mi egy kis vízzel, paradicsompürével és keményítővel is gazdagítottuk, így a végeredmény igazán lágy és szaftos lett. Ez tehát a resztelt máj titka, amely mindenképpen érdemes a gasztronómák figyelmére!